Referat: Trelleborgs FF U - ÖT Smygehuk FF

Trelleborgs FF Tipselit 1-5 ÖT Smygehuk FF (0-1)

0-1 Gustav Lindquist (Oliver Oliveros) 12 min
0-2 Johan Hellström (Oliver Oliveros) 49 min
0-3 Mattias Jönsson STRAFF (Johan Hellström) 64 min
0-4 Oliver Oliveros (Philip Marklund) 73 min
1-4 77 min
1-5 Oliver Oliveros (Philip Marklund) 88 min

Varningar
Patrik Lippe 36 min

ÖT Smygehuk slog enkelt tillbaka TFF Tipselit och vann med 1-5. Det kunde blivit en riktig drömstart i den 2:a minuten när Oliver Oliveros snor bollen från mittbacken men Oliver får inte till avslutet och målvakten räddar enkelt. I den 12:e minuten blir Oliver Olivers nergjord ett par meter utanför straffområdet. Gustav Lindquist stegar fram och skruvar elegant bollen förbi försvarsmuren och in i mål till 0-1. Detta var Gustavs 3:e mål i år. I den 14:e minuten är det nära igen då Gustav Lindquist slår ett väl avvägt inlägg mot den vänstra delen av straffområdet och Axel Andersson har löpt sig fri men Axel får se sitt volleyskott gå över målet. Sen var det inte mycket att orda om i målchanser men ÖT har greppet om spelet där TFF backar hemåt och knäpper till ytorna. I paus går Axel Andersson ut och in kommer Philip Marklund som därmed årsdebuterar. I den 49:e minuten får ÖT en högerhörna. Gustav Lindquist slår den mot första stolpen där Oliver Oliveros nickskarvar mot mål men en försvarare räddar på mållinjen och Johan Hellström snappar upp returen och placerar behärskat in 0-2. Detta var Johans 4:e mål i år och Johan har nu visat gång på gång att han har näsa för målet. I den 51:a minuten testar vänsterbacken Patrik Lippe skottlyckan där hans skott från 16-meters går precis sidan om målet och stannar i burgaveln. Efter 64 minuter trampar Johan Hellström runt bra i TFF:s straffområde och hal som Johan är så känner TFF:aren sig tvingad att fälla honom med en solklar straff som följd. Lagkaptenen för dagen, Mattias Jönsson stegar fram och slår enkelt in 0-3 bakom en chanslös målvakt. Detta var Mattias 1:a mål i år. I den 68:e minuten gör målvakten Izzettin Adigüzel sitt första stora ingripande då han gör en fin fotparad på ett halvt friläge. I den 73:e minuten driver Philip Marklund upp ett anfall på vänsterkanten och släpper bollen rakt fram till Oliver Oliveros som spurtar ifrån den ena efter den andra försvararen och ensam med målvakten slår han behärskat in 0-4 med vänsterfoten. Äntligen! Detta var Olivers 1:a mål i år. I den 77:e minuten kontrar TFF effektivt där en spelare blir fri på vänsterkanten och ensam med Izzettin gör han inget misstag och 1-4 är ett faktum. Detta var för övrigt Izzettins första insläppta mål i år. I den 81:a minuten spelar Oliver Oliveros in bollen till inbytte Joppe Nilsson som från nära håll får på ett avslut men målvakten räddar. ÖT samlar upp bollen igen och Johan Hellström blir pånytt nergjord i straffområdet, den här gången dock utan avblåsning. I matchens 86:e minut gör Izzettin Adigüzel en fin räddning på ett friläge. I den 88:e minuten går bollen som på ett snöre mellan Philip Marklund och Oliver Oliveros där till slut Oliver kan placera in sitt andra mål för dagen till 1-5. Detta var Olivers 2:a mål i år. En bra genomkörare och kul att vi får göra många mål. Mittbacken Adam Norén och forward Johan Hellström var dagens främsta spelare. I nästa match väntar Skanör/Falsterbo IF på Möllevallens IP på konstgräset på tisdagen den 29:e mars klockan 19:00.